NL-BE WIKI

Orde van Oranje Nassau

Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

Home


Public Area

Corporation Area

You will have to authenticate yourself in order to view this section.


Alliance Area

You will have to authenticate yourself in order to view this section.

public:home

1.Wie is NL-BE?

nl-be_windows.jpgWij zijn een spelerscorporatie in de populaire MMO: EVE Online

Al zo lang als er computers zijn, zijn er ook games die zich in de ruimte afspelen. Niet alleen zien die er steeds beter uit, maar we kunnen ze ook met steeds meer mensen tegelijk spelen. Een fraai voorbeeld daarvan vormt EVE Online. In deze MMORPG die al sinds 2004 onafgebroken draait ben je kapitein van een ruimteschip in een heelal waarin vier partijen om de macht strijden. Wat je daar doet, bepaal je zelf; handelen, vechten, verkennen, produceren, minen etc.WAT IS EVE ONLINE?

EVE Online is een door de spelergemeenschap gedreven ruimte MMO waar spelers (gratis) kunnen spelen en hun eigen pad kunnen kiezen uit talloze opties. Ervaar verkenning van de ruimte, immense PvP- en PvE-gevechten en een bloeiende spelerseconomie in een steeds groter wordende sandbox. Neem deel aan vele in-game beroepen en activiteiten, waaronder oorlog, politiek, piraterij, handel en verkenning, in 7.000 sterrenstelsels met honderdduizenden andere spelers.

Het unieke van EVE Online is dat er geen verschillende servers zijn maar 1 mondiale servercluster waar alle spelers tegelijk op spelen. Je komt dus mensen van over de hele wereld tegen.

ORDE VAN ORANJE NASSAU

Onze corporatie is ontstaan uit pure noodzaak, geen enkel andere Nederlandstalige corporatie geeft wat wij te bieden hebben; namelijk een no nonsense, doe wat je wilt corporatie binnen EVE Online en in 0.0 (Null sec). Wij begrijpen zeer goed dat real life eerst komt en dat je niet altijd tijd hebt om aan (PvP) fleets deel te nemen of gewoon eens een keer wat ISK wilt verdienen. Daarom hebben wij besloten een corporatie op te richten die dat wel kan bieden.

Onze corporatie is altijd op zoek naar Nederlands sprekende spelers!
Jong, oud, noob, veteraan, actief, casual, alfa- of omega clone, het maakt ons niet uit als je maar de Nederlandse taal spreekt.

Naast de hoofdcorp ORDE VAN ORANJE NASSAU bestaat onze organisatie uit nog een aantal corps.
Voor alts die wisselend in nullsec en hisec moeten zijn hebben we een alt corp: EENDRACHT MAAKT MACHT
Voor nieuwe spelers en spelers die niet in nullsec willen leven hebben we een aparte hisec/trainingscorp: GILDE VAN ERASMUS
En dan hebben we nog een holding corp voor onze structures: INTENDANCE DER KROONDOMEINEN

Voor nullsec hebben we geen 24/7 online mentaliteit, real life comes first. En als er wat tijd overblijft: EVE Online. We hebben geen verplichte CTA’s (Call To Arms); echter, ben je online en er is een CTA aan de gang dan verwachten we wel dat je helpt om onze structures en systemen te beschermen. Verder mag je bij ons alles doen wat je wilt zolang het binnen de corporatie, alliance en coalitie regels valt.

Recruitment

NAAR WIE ZIJN WIJ OP ZOEK


nl-keepstar.jpg

VETERANEN PILOTEN ZIJN WELKOM.

Ben je een veteraan die in het verleden al EVE heeft gespeeld en ben je onlangs terug gekomen in EVE Online dan ben je van harte welkom in onze organisatie. Wij zijn van alle markten thuis, pvp, exploring, (moon-)mining, productie, ratting en we zijn vooral een relaxte groep spelers. NIEUWE SPELERS ZIJN WELKOM.

Ben je pas begonnen met EVE Online en heb je behoefte aan begeleiding door ervaren spelers die je eigen taal spreken danben je bij ons aan het juiste adres; we accepteren zelfs Alpha clones. Speciaal voor nieuwe spelers hebben we dus een aparte trainingscorp: GILDE VAN ERASMUS . Gezien wij in nullsec spelen is het voor de nieuwe (alpha) spelers moeilijker om in het begin van zijn EVE avonturen daar te overleven en ISK te verdienen. Vanuit de trainingscorp begeleiden we je om snel de juiste skills onder de knie te krijgen en helpen we je ontdekken welke facetten van het spel het beste bij je passen. Zodra je er dan aan toe ben kun je de overstap maken naar de hoofdcorp ORDE VAN ORANJE NASSAU .

Wat wij allemaal doen

Nullsec = PVP


We beginnen natuurlijk als eerste te praten over combat en met name het PvPen .. want er is natuurlijk niks leukers dan het afschieten van je medespelers (EVE is in alle facetten een PvP game, ook als er niet geschoten wordt). Cinematische trailers als 'I was there'geven een goed beeld van de gameplay van EVE, momenten die je ook terugvindt in onze corp en met name in de gevechten waar wij aan mee doen. Wij zijn immers een corporatie die in diep 0.0 space ons huis heeft en dat moet natuurlijk verdedigd worden.

 • Als enige in heel het EvE Univers geven wij Nederlandstalige roams !!
 • Ga je liever Solo PvPen kan dat natuurlijk ook, onze space is daar idiaal voor. In Esoteria en omliggende regio's zijn genoeg targets te vinden om af te schieten.
 • En over Delve gesproken.. als onderdeel van Legacy zijn we uiteraard verwikkeld in de grootste oorlog van de eve history die immiddels al twee wereld records heeft opgebracht. Hierdoor kun je aan allerlij fleets deelnemens zoals grote CTA's maar ook kleinere skirmish fleets en natuurlijk de gates campen.


En dan is er nog zoiets genaamd…. PVE

Natuurlijk moeten we ook iets doen om ISK te regenereren om onze PvP behoeften te financieren. Voor deze aangelegenheden is onze space goed genoeg en groot genoeg voor. Denk hierbij aan:

 • Anomaly ratting
 • belt mijnen en moon mijnen
 • exploratie
 • Berging en Plundering
 • Construction
 • Hauling

Voor al deze aangelegenheden voorziet NL-BE nederlandstalige gidsen om je makkelijker op gang te helpen.

WAT “EISEN” WE VAN JOU OM TE KUNNEN JOINEN:

Om in aanmerking te komen om NL-BE te kunnen joinen hebben wij niet veel eisen


Veel corporaties eisen van nieuwe spelers een minimum aantal SP (skill points). Zo zijn deze corporaties zeker dat jij als rekruut reeds een minimum aan ervaring hebt en de kans groter is dat je direct kan meedoen met hun activiteiten. Althans dat denken zij.. De kans bestaat dat je het minimum aantal SP hebt maar dat je alsnog hun doctrines niet kunt vliegen omdat je nu eenmaal andere zaken geskilled hebt. Dit zorgt alleen maar voor frustraties als (nieuwe) speler. De Orde van Oranje Nassau stelt dan ook GEEN eisen op gebied van SP. Wat wij wel ‘eisen’ is het volgende:

 • Dat je de minimum leeftijd van 21 Jaar hebt bereikt.
 • Dat alle nieuwe EvE spelers op zijn minst de career agents/missies heeft gespeeld zodat men de basics van EvE begrijpt en weet wat EvE te bieden heeft.
 • Dat onze nieuwe leden actief meedoen met de corp activiteiten en zich volwassen gedragen zowel ingame als op onze Discord en Mumble channel.
 • Dat je ook geintreseerd bent in PvP ! en niet alleen PvE. Het is immers zo dat als je in 0.0 speeld wel geintreseerd moet zijn in het verdedigen van je space en structures. Ben je dit niet dan raden wij je aan om in high of low- sec te gaan spelen.
 • Dat je als nieuwe speler voor onze en de alliance doctrines skilled zodat je ook mee kunt met PvP activiteiten.

De regio's waar we spelen

Providence

Onze corporatie is onderdeel van de HERO Coalition alliance en daarmee weer onderdeel van Rekking Crew.

Wij volgen NBSI (Niet Blauw, Schiet In-zicht) in het gehele EvE Univers.

Wij houden ons voornamelijk op in de regio’s Esoteria, Delve, Paragon Soul en de rest van het Zuiden.

Laagdrempelige corp; we zijn geen doe dit, doe dat corp en hebben zeer zeker geen 24/7 mentaliteit.

Geen verplichte Ops, PvP en/of CTA’s. Alhoewel we “verwachten” dat je actief deelneemt als het op regio-verdediging aankomt.

Geen Killboard mentaliteit, het maakt ons niet uit of je wint of verliest in PVP.

Goede leiderschap en veteranen die je alles kunnen leren.

Volledig Nederlandstalige Wiki over alles wat met de corporatie en EvE te maken heeft.

Corp Buyback voor materials, moongoo, salvage, Abyss loot en PI.

Nieuwe EvE Online en Alfa spelers zijn bij ons van harte welkom.

Een levendige Discord server voor ‘out of game’ chat.

Populaire en veel gebruikte schepen zijn te koop via de corp.

Skill Guide voor de nieuwe spelers onder ons.

WAT ZIJN DAN DIE REGELS WAAR IEDERE SPELER ZICH AAN HEEFT TE HOUDEN:

 • Indien de Alliance een wardeclaration tegen zich krijg gaat het Wardec protocol van kracht, wat in het kort inhoudt dat je verplicht bent naar Feythabolis te komen en je niet meer in high sec mag ophouden. Eenmaal in de corporatie wordt dit verder uitgelegd.
 • In het hele EvE Univers houdt je je aan de NBSI (Niet Blauw, Schiet In-zicht) regels. Bij overtreding van deze regels betaal je zelf de loss terug van je slachtoffer, indien dit niet gebeurt zal de corporatie dit voor je doen en wordt je uit de corporatie verwijdert !
  • Je mag niet op Blues schieten, tenzij hun eerst op jouw schieten (je eigen verdedigen mag uiteraard wel).
  • Cherry picking is niet toegestaan in Legacy Space !!
  • Een coalitie member een bounty op zijn hoofd zetten is uit den boze.
  • Moonmijnen mag gebeuren op eigen (gehuurde) athanors of met toestemming van de eigenaar.
 • Wij hebben geen 24/7 online beleid, maar verwachten wel enige vorm van activiteit, mocht je door een of andere rede langere tijd niet online kunnen zijn dan meld dit even op Discord. Dit voorkomt dat je uit de corporatie gezet wordt (na 3 maanden niet actief, zonder opgaaf van rede kun je uit de corp gezet worden).
 • Wij zijn een ‘nette’ Nederlandse corporatie, dit houdt in dat je jouw mede spelers met respect behandel en de EvE Online – Terms of Servicerespecteert.
 • Gedraag je op onze communicatie middelen (Ingame chats, Teamspeak, Mumble en Discord), hou er rekening mee dat alles wat er gezegd of geschreven wordt altijd op een of andere manier weer terug komt naar de corporatie/boardroom.
 • Alle corp members mogen (moon) minen op onze athanors echter is iedereen verplicht om wat je mijnt op onze Athanors terug te verkopen aan de corp. Hier haalt de corp zijn winst uit wat we nodig hebben om de rekeningen te betalen.

HOE KAN JE ONS JOINEN ?

Voor de goede orde verwijzen we je naar een andere wiki pagina waarop dit netjes staat uitgelegd. Hou je aan die wiki dan het wordt voor ons allemaal wat makkelijker.
Dus hop hop snel naar de wiki: 2.Hoe kan je ons joinen.

giand_amazone.jpgGiand Amazone CEO [NL-BE]

public/home.txt · Laatst gewijzigd: 2022/01/22 20:05 door Ser Marcher